Výtvarný multimediální umělec a pedagog Jan Pfeiffer právě otevírá nová individuální výtvarná setkání. Hlavním záměrem je vytvořit prostor a čas pro sebepoznání skrze tvorbu.

Vytvořte si čas pro sebe a pro pozorování toho, co ve vás spouští proces tvorby. Ve společných setkáních budete debatovat, se postupně během několika lekcí dostanete k výtvarným technikám a tématům dle vašich zájmů. Rozvinou se vaše schopnosti rozhodování v tvorbě, budete pracovat i s chybou jako tvůrčím podnětem a mnohé další. Základní sada má osm setkání. Setkání probíhají v inspirativním prostředí ateliéru. Setkání jsou určena jak pro profesionály, tak i pro začátečníky – setkání mohou navštěvovat i partnerské páry.

Jan Pfeiffer (*1984) patří mezi mladou generaci umělců, kteří si rychle získávají zájem odborné i laické veřejnosti. Je absolventem ateliéru Jiřího Příhody na pražské AVU. V roce 2009 získal Cenu poroty na 8. Přehlídce animovaného filmu v Olomouci a první cenu v Essl Award CEE. O dva roky později na své úspěchy navázal první cenou v české sekci Henkel Award 2011. Již řadu let se umísťuje ve dvacítce umělců v prestižním J&T Banka Art Indexu.

Jan Pfeiffer se etabloval jako umělec pracující s rozlišnými formáty vytváření komplexních znakových situací, které tematizují různé významové kontexty. Jeho práce jsou naplněny historickými, mytologickými, náboženskými či kulturními konotacemi jak konkrétních míst, tak ryze abstraktních, až antropologických, archetypálních motivů. Pfeifferovo vizuální tvarosloví rozpracovává významotvorné možnosti sad základních geometrických tvarů a rozvíjí je směrem k jejich širšímu interpretačnímu potenciálu a dramatizaci symbolických narativů.

Web: https://janpfeiffer.info

Komentáře