Petr Zahrádka, režisér filmů Chlap na střídačku a Láska na špičkách, natáčí novou celovečerní komedii Proč zrovna my? Na place se po pětadvaceti letech od legendárních Pelíšků sešli Bolek Polívka a Miroslav Donutil. Mezi další tváře filmu patří Jitka Čvančarová, Eva Leinwenbergová, Simona Lewandovská, Jiří Ployhar, Ondřej Bauer, Tereza Blažková nebo Filip Červenka. Děj filmu, který inspirovala francouzská komedie Ooh La La (režie Julien Hervé, 2024), se točí kolem střetu dvou naprosto odlišných rodin – aristokratických Cimburk-Kolovratníků a skromnějších Novákových, kteří se setkávají u příležitosti plánované svatby svých dětí. Film uvede do českých kin na jaře 2025 filmová a distribuční společnost Bohemia Motion Pictures.

„Film stojí na výrazných komických postavách, které ztvárňují herci se silným komediálním talentem a autentičností. Moravany hrají skuteční Moravané, Romy zase Romové – jde nám o to, aby každý charakter působil přirozeně a opravdově. Komedie si pohrává s předsudky, které často staví etnický původ nad osobní kvality, ale zároveň různá etnika oslavuje. Diváci se mohou těšit na silné dialogy, nečekané zvraty a drzý, svižný děj. Cíl je jasný: aby se při sledování bavili a odpočinuli si,“ říká režisér filmu Petr Zahrádka.

Cimburk-Kolovratníkovi, početná aristokratická rodina, se při ohlášené svatbě svých dětí setkávají s mnohem skromnější rodinou Novákových. Budoucí nevěsta a ženich při té příležitosti nabídnou svým rodičům testy DNA, které odhalí jejich skutečný původ. Výsledky jsou naprosto nečekané a zapříčiní efekt bomby.

První klapka padla letos v září, natáčet se bude až do poloviny listopadu. Štáb se pohybuje na lokacích v Praze a také na zámku Sobotín. Premiéra je plánovaná na březen 2025.

Autoři scénáře: Julien Hervé/Petr Zahrádka

Režie: Petr Zahrádka

Producent: BMP/ Ester Honysová

Kreativní producent: Eva Pavlíčková Hartmanová

Distributor: Bohemia Motion Pictures

Foto: BMP

Komentáře