V letošní silné konkurenci animovaných filmů se Buffalo Kids, který měl premiéru minulý týden, podařilo zaujmout díky své emotivní hloubce a poutavému příběhu. Na databázi ČSFD film získal úctyhodných 80 % a i zahraniční kritici ho hodnotí pozitivně. Ve Španělsku, kde vznikl, se stal nejúspěšnějším nezávislým animovaným filmem roku 2024.

Na trhu animovaných filmů je v kinech letos na podzim opravdu velká konkurence. Na plátna míří mnoho známých značek a pokračování oblíbených filmů, což zvyšuje boj o zájem diváků. Co je na příběhu dvou irských sourozenců, kteří se po příjezdu do Ameriky vydávají hledat svého ztraceného strýčka, tak jedinečného?

Film sleduje cestu dvou irských sourozenců Mary a Toma napříč Divokým západem. Setkávají se s různými postavami, od padouchů po nečekané přátele, a musí překonávat nástrahy neznámého prostředí. Nejzajímavější je však jejich setkání s Nickem, chlapcem postiženým kvadruplegií, který se svým okolím komunikuje pouze očima. Jejich přátelství s tímto neobyčejným hrdinou navždy ovlivní jejich životy.

Jedním z nejsilnějších momentů filmu je, když náhradní rodina chlapce s kvadruplegií odmítne, což poukazuje na téma přijetí a odlišnosti ve společnosti. Když se Mary a Tom ocitnou sami se svým novým přítelem na cestě Divokým západem, jejich laskavost a péče o něj přinášejí důležité poselství o empatii a vzájemné podpoře. Tento příběh zanechává silný dojem, zejména u dětských diváků, a zdůrazňuje hodnotu starání se o druhé, bez ohledu na jejich postižení.

Buffalo Kids režírovali Juan Jesús García Galocha a Pedro Solís García, kteří jsou známí svými předchozími animovanými projekty, a do českých kin jej uvedla společnost Bohemia Motion Pictures. Film je aktuálně promítán ve všech hlavních kinech v České republice.

Další podrobnosti a informace najdete na http://www.bohemiamp.cz/ a na facebookovém profilu https://www.facebook.com/bohemiamotionpictures/

Foto: BMP

Komentáře