Až se budete vracet z dovolené v exotice a vaše letadlo vás vyklopí na mezinárodním letišti Hamad v Dauhá, nenechte si během čekání na navazující spoj ujít návštěvu prvního letištního salónku Louis Vuitton.

Unikátní kulinární koncept Louis Vuitton Lounge by Yannick Alléno najdete v Duty Free na mezinárodním letišti v Dauhá, takže při přestupu ani nemusíte opouštět budovu. Vznikl na základě úspěšné spolupráce módního domu a uznávaného šéfkuchaře se třemi michelinskými hvězdami.

Lounge, který je zároveň i restaurací, je skvělým místem pro cestující, kteří se chtějí před odletem skvěle najíst a zrelaxovat. Je otevřen 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a dostanete se do něj přes exkluzivní Al Mourjan Business – The Garden.  Návštěvníci vstoupí do moderního prostoru, plného tropických rostlin a měkkého světla. Design dotváří svěží zeleň a ikonické předměty Louis Vuitton, jako jsou naskládané kufry či pestří ptáci Quetzal od atelieru oï, vznášející se ve vzduchu. Vlastně celé aranžmá pracuje s designérskými kousky, které vznikly ve spolupráci s módním domem. Najdete tu nízké stolečky od Indie Mahdavi, vysoké stolky od Paoly Lenti či křesla Costela od Martina Eislera. Nechybí samozřejmě ani oblíbené předměty z kolekce Objets Nomades – stůl Cosmic Table od studia Raw Edges či lampy Bell Lamps od Edwarda Barbera a Jaye Osgerbyho.

Asi nejvíce vás však po ne příliš chutné stravě na palubě letadla bude zajímat menu. Yannick Alléno připravil „mezinárodní“ nabídku, která uspokojí a potěší široké spektrum hostů v každé denní době. Světově známý šéfkuchař, jehož restaurace Alléno Paris v Pavillon Ledoyen a Le 1947 v Cheval Blanc Courchevel obdržely tři michelinské hvězdy, pojal obsáhlé menu moderním způsobem. Nabízí speciality, pracující s lokálními ingrediencemi, oblíbené francouzské delikatesy i mezinárodní jídla. Nezapomnělo se ani na vyznavače různých méně tradičních směrů stravování a osoby se speciálními výživovými potřebami.

V době od snídaně do brunche je v nabídce pařížské sladké i lokální pečivo, teplé sendviče, vajíčka, uzené ryby, kaviár i neodolatelné dezerty. Během celého dne si můžete vybrat z nabídky lehčích chodů, předkrmů a hlavních chodů, které reprezentují Allénův koncept. Pochutnat si můžete třeba na humrovém carpacciu s kakostovou esencí či konfitovaném jehněčím ramínku s yuzu, pilafem, sušeným ovocem a kořením. Jednotlivé chody si lze objednat samostatně nebo ve formě degustačního menu. Yannick Alléno dodává: „Menu je komplexní, protože by mělo potěšit každého.“

Petr Jansa

 

Komentáře