Jiný kraj, jiný mrav. Pokud rádi cestujete, měli byste být připraveni na všechno. Včetně toho, že vám někde v dobré víře naservírují něco, co byste za normálních okolností nevzali do pusy. Pro místní to ale je buď běžná potravina, nebo dokonce delikatesa. My vám to zatím naštěstí nabízíme jen písemně a obrazově. Už se vám sbíhají sliny?
Morče
U nás je dětským domácím mazlíčkem, například v Peru téměř národním pokrmem. Tipujete správně, chutná jako králík.
Býčí koule
U nás si z jejich jedení děláme jen legraci, smažené se například k pivu skutečně podávají na západě Spojených států. Údajně jsou bohaté na vitamín C a železo.
Chřestýš
Když jednou v Jižní Americe došlo k jejich přemnožení, v některých zemích se začali jíst a tak tomu zůstalo dodnes. Maso tohoto hada je dietní, netučné a nejlíp chutná na grilu, předtím naložené v chilli.
Veverka
Zavítáte-li do Kentucky, klidně se vám může stát, že u stolu při návštěvě domorodců před vámi přistane pečínka z tohoto roztomilého zvířátka.
Tarantule
Delikatesa v Kambodži, podává se smažená, předtím silně potřená česnekem. Prý chutná jako krab. Určitě je však jen pro gastronomicky odvážné.
Delfín
Bohužel jsou některými domorodci z ostrovů v jižním Karibiku tito vzácní živočichové stále loveni a pojídáni. Ať vás to ani nenapadá!
Haggis
Ptáte se, co to je? Hmota, jež vznikne rozvařením ovčích srdcí, plic a jater. Podává se ve Skotsku a my vám přejeme dobrou chuť. Nevyhnete se mu tam, je totiž národním pokrmem.
Leguán
Pochoutka v Portoriku. Nejlepší prý je dušený nebo pečený.
Vosy
V Japonsku se přidávají do domácích sušenek. Blíží se jejich sezona, tak zapomeňte na čokoládu nebo brusinky a začněte chytat.
Dršťky
Přiznejte se, kdy jste ji měli naposledy?
Martin Hradecký
A zde máte jednoduchý recept, jak si udělat domácí jerky.