Na Zelený čtvrtek byste měli dodržovat mnoho tradic, mezi které patří například pečení velikonoční nádivky nebo přidávání zelených jarních bylin do jídla. K obědu byste si také měli dát nějaké zelené jídlo typu hrách nebo špenát. Podle nových českých tradic byste si měli večer zajít na zelené pivo. Ústecké vařiče pervitinu napadlo tyto tradice posunout ještě dál, a proto se rozhodli na tyto Velikonoce uvařit zelené piko. To si nyní můžete obstarat u vašeho oblíbeného dealera.
Zelené piko bude hitem Velikonoc
Zelené piko patří k hitu letošních Velikonoc, a to minimálně v rámci Ústeckého kraje. Ústečtí vařiči pervitinu totiž uvařili ohromnou dávku pika, které se liší tím, že je zelené. Ve známé předlické varně bylo uvařeno přes půl kilogramu zelené krystalické látky, která byla dále rozdistribuována po celém Ústeckém kraji, aby i lidé v Mostě, Chomutově, Kadani nebo Teplicích příjemné velikonoční svátky.
„Výhodou zeleného pika, které jsme uvařili, je, že když si ho dáte na Velký pátek, tak půjdete spát až po Velikonočním pondělí. Mezitím stihnete spoustu věcí, co jste běžně nestihli. Hlavní výhodou je, že bude stát stejně jako to naše klasické nažloutlé,“ popisuje svůj nový produkt pan Demeter. Ten patří mezi přední ústecké vařiče. Tuto práci prý vykonává už několik let a prý ho od srdce baví. „Nic jiného než vařit ani neumím. Od třinácti beru a od dvaceti vařim,“ dodává bezzubý muž, kterému táhne na čtyřicet.
Obsluha předlické varny věří, že se jejich zelený produkt brzy dostane i do dalších krajů. „Už máme poptávku z Ostravy a Chebu. Za drobnou úplatu rádi pošleme recept. Nezapomínáme na to, že komu se nelení, tomu se zelení, a my doufáme, že se příští Velikonoce budou zelenat psaníčka úplně všem,“ dodává vařič.
Celý článek je samozřejmě vtip, který byste měli mezi lidmi sdílet. Hlavně tomu nevěřte. Drogy jsou špatné a nikdo by je neměl brát.
Ferrari Lakatoš